Bestel nu Pil-s en ontvang tot wel 30% korting én gratis verzending!
Wine vs beer

Bier na wijn geeft… venijn?

Vele kennen het aloude gezegde: wijn na bier geeft plezier, bier na wijn geeft venijn. Is dit eigenlijk wel zo? Een groep Engelse en Duitse onderzoekers hebben dit onderzocht. Kai Hensel, onderzoeker aan de Cambridge Universiteit zei ‘Iedereen kent dit gezegde. We dachten er moet iets inzitten, hoe kunnen we dit onderzoeken?’.

In totaal hebben negentig vrijwilligers met een leeftijd van 19 – 40 jaar hier aan meegedaan.
De vrijwilliger werden onderverdeeld in drie subgroepen:

Groep 1: dronk eerst bier en daarna wijn
Groep 2: dronk eerst wijn en daarna bier
Groep 3: dronk alleen wijn of bier

De vrijwilligers kregen een hoeveelheid aan alcohol dat uiteindelijk iedereen hetzelfde alcoholpromillage zat. Vervolgens kregen zij een glas water voor het slapen gaan en de volgende ochtend moesten zij een vragenlijst invullen.

Een week later deed dezelfde groep vrijwilligers hetzelfde, maar werden groep één en twee omgedraaid en de personen binnen groep drie werden gewisseld.

De uitslag: het gezegde is onwaar. Aan het eind van het onderzoek werd geen verschil gevonden in hoe erg iemand zijn kater was. Wel werd een verband gevoeld tussen hoe dronken iemand zich voelde tijdens de nacht en de kater de dag erna.

Gelukkig heb jij gewoon Pil-s.

Vergeet dit bericht niet te liken en te delen, zorg dat je vrienden hier vanaf weten! ⬇