Bestel nu Pil-s en ontvang tot wel 30% korting én gratis verzending!

Misselijk?

Hoe kom je van misselijkheid af en wat kun je doen tegen misselijkheid?
Misselijkheid is een veel voorkomend probleem dat optreed na het consumeren van alcohol en word ook gezien als een onderdeel van een kater.

Pil-s vernam dat veel mensen met dit probleem zaten bij het hebben van een kater. Daarom bestaat Pil-s onder anderen uit een ingrediënt dat de normale maagfunctie bevordert. Dit ingrediënt is gember, ook wel Z. officinale (Zingiberaceae) genoemd. De werkzame stoffen die worden gebruikt voor het bevorderen van de normale maagfuncties bevinden zich in de wortel. Gember ziet er als volgt uit:

Gember, (Z. officinale, Zingiberaceae) in zijn natuurlijke vorm.

De werking van gember als stimulans voor een normale maagfunctie is bewezen in meerdere onderzoeken [1–3]. De actieve bestandsdelen die zich in gember bevinden en de misselijkheid tegen gaan zijn voornamelijk: gingerols, shogaols, sesquiterpenen en monoterpenen. Gember toont aan dezelfde eigenschappen te hebben als anti-emetica producten maar dan als natuurlijke variant. Daarnaast zit in gember een sterke antioxidant dat de vorming van vrije radicalen kan verminderen of voorkomen welke ontstaan bij de afbraak van alcohol [4,5].

Neem jij voortaan Pil-s voor de bevordering van de maag functie bij een kater?

 

Referenties:

  1. Marx, W., Kiss, N. & Isenring, L. Is ginger beneficial for nausea and vomiting? An update of the literature. Current Opinion in Supportive and Palliative Care 9, 189–195 (2015).
  2. Ali, B. H., Blunden, G., Tanira, M. O. & Nemmar, A. Some phytochemical, pharmacological and toxicological properties of ginger (Zingiber officinale Roscoe): A review of recent research. Food and Chemical Toxicology 46, 409–420 (2008).
  3. Pertz, H. H., Lehmann, J., Roth-Ehrang, R. & Elz, S. Effects of ginger constituents on the gastrointestinal tract: Role of cholinergic M3 and serotonergic 5-HT3 and 5-HT4 receptors. Planta Med. 77, 973–978 (2011).
  4. Stewart, J. J., Wood, M. J., Wood, C. D. & Mims, M. E. Effects of ginger on motion sickness susceptibility and gastric function. Pharmacology 42, 111–120 (1991).
  5. Kumar Gupta, S. & Sharma, A. Medicinal properties of Zingiber officinale Roscoe-A Review. IOSR Journal of Pharmacy and Biological Sciences (IOSR-JPBS 9,