Bestel nu Pil-s en ontvang tot wel 30% korting én gratis verzending!

Hoofdpijn bij een kater?

Last van hoofdpijn na een avondje drinken?

Veel mensen hebben last van hoofdpijn na de consumptie van alcohol. Pil-s lost de hoofdpijn grotendeels op door de toevoeging van vitamines en zouten, want zoals in het vorige artikel uitgelegd is, vormt uitdroging ook een oorzaak van de hoofdpijn bij een kater.

Mocht je dan alsnog wakker worden met hoofdpijn; dan bevat Pil-s in het sachet dat je in de ochtend bij het ontwaken oplost en opdrinkt een extraatje. Namelijk willow bark: het natuurlijke product waar aspirine vandaan komt [1].

Willow bark betekent wilgenschors; het is de schors van een wilgenboom. In deze schors zit salicin, het werkende bestandsdeel tegen de hoofdpijn. Deze stof wordt ook gebruikt in aspirine om de hoofdpijn te bestrijden [2]. 

 

Ben jij van plan om een alcoholische drankje te nuttigen? Vergeet dan niet Pil-s bij je te hebben, het kan van pas komen!

Referenties:

  1. Desborough, M. J. R. & Keeling, D. M. The aspirin story – from willow to wonder drug. Br. J. Haematol. 177, 674–683 (2017).
  2. Norn, S., Permin, H., Kruse, P. R. & Kruse, E. From willow bark to acetylsalicylic acid. Dan. Medicinhist. Arbog 37, 79–98 (2009).