Bestel nu Pil-s en ontvang tot wel 30% korting én gratis verzending!

Alcohol en de lever

n-Acetylcysteïne

n-Acetylcysteïne ook wel afgekort NAC misschien wel eens van gehoord? 

NAC is een bekend ingrediënt in de antikater wereld. In dit artikel leggen wij uit wat NAC is en waarom het zo populair is om te gebruiken in een antikater middel.

Vergeten alcohol

n-Acetylcysteïne is een antioxidant wat ondersteund in de afbraak van alcohol [1]. Een antioxidant vangt namelijk losse zuurstof atomen (ROS) op die oxidatieve stress kunnen geven aan cellen.  [2]. Het heeft een werkende functie bij de cellen met oxidatieve stress [3,4].

Tijdens de afbraak van alcohol ontstaat acetaldehyde die bij ophoping eiwitten, lipiden, DNA-schade en mutaties kunnen veroorzaken. Hierdoor kunnen de cellen dan beschadigd raken en disfunctioneel worden [5]. Dan is het toch fijn om n-Acetylcysteïne te hebben om je lever te beschermen tegen de slechte gevolgen van het oh zo lekkere alcohol.

Wie van jou vrienden kan ook wel dit middel gebruiken na afgelopen nacht ?

 

Pil-s your hangover relief!

Referenties:

  1. Zafarullah, M., Li, W. Q., Sylvester, J. & Ahmad, M. Molecular mechanisms of N-acetylcysteine actions. Cellular and Molecular Life Sciences 60, 6–20 (2003).
  2. Kelly, G. S. Clinical applications of N-acetylcysteine. Altern. Med. Rev. 3, 114–127 (1998).
  3. Leung, C. C. H. & Young, K. K. Clinical aspects of hepatic disease. Anaesth. Intensive Care Med. 16, 11–13 (2015).
  4. de Andrade, K. Q. et al. Oxidative stress and inflammation in hepatic diseases: Therapeutic possibilities of N-acetylcysteine. International Journal of Molecular Sciences 16, 30269–30308 (2015).
  5. Setshedi, M., Wands, J. R. & De La Monte, S. M. Acetaldehyde adducts in alcoholic liver disease. Oxidative Medicine and Cellular Longevity 3, 178–185 (2010).