Bestel nu Pil-s en ontvang tot wel 30% korting én gratis verzending!

Energie tekort door alcohol?

Energieloos na een avondje feesten? Pil-s your hangover relief!

Fructose is een suiker wat veel energie kan geven.
Maar waarom zit er Fructose in Pil-s?

Iemand die een avond goed feest heeft gevierd en daarmee alcohol geconsumeerd, verliest in het algemeen veel energie. De energie wordt daarbij niet alleen door de spieren op gebruikt door het dansen, maar ook door de lever.

De lever heeft namelijk veel energie nodig om de alcohol te kunnen verwerken. Helaas heeft de rest van het lichaam ook energie nodig. Dit kan zorgen voor een onderlinge strijd in de energie voorziening [1].

Om ervoor te zorgen dat de lever voldoende energie krijgt, is er bij Pil-s gekozen voor Fructose. Fructose is namelijk een suiker dat eerst wordt afgebroken in de lever alvorens er gebruik kan worden gemaakt van de energie. De lever bevat namelijk de enzymen hiervoor om dit te kunnen doen [2]. De lever is vervolgens dan ook de eerste orgaan die gebruik kan maken van de fructose en zo het afbraak proces van alcohol kan voorzien met voldoende energie [3].

 

Naast dat Fructose zorgt voor energie helpt het ook vocht vast te houden wat iemand goed kan gebruiken na de consumptie van alcohol!

Pil-s | Your hangover relief!

Referenties:

  1. Lieber, C. S. Relationships between nutrition, alcohol use, and liver disease. Alcohol Research and Health 27, 220–231 (2003).
  2. Heinz, F., Lamprecht, W. & Kirsch, J. Enzymes of fructose metabolism in human liver. J. Clin. Invest. 47, 1826–1832 (1968).
  3. Watford, M. Small amounts of dietary fructose dramatically increase hepatic glucose uptake through a novel mechanism of glucokinase activation. Nutr. Rev. 60, 253 (2002).