Bestel nu Pil-s en ontvang tot wel 30% korting én gratis verzending!

Carnaval in Nederland

Alaaf, hossen en een leuke sfeer wel.
In het zuiden van het land worden de kostuums uit de kast gehaald, grote praalwagens uit de loods en stroomt het vloeibaar goud uit de kranen. Mocht jij als onwetende Randstadjer of Noorderling deze dagen onder de rivieren eindigen, is het handig om de volgende begrippen te begrijpen… 

#1 Alaaf
Dit woord kan gebruikt worden om te groeten en vervangt elk andere kreet. Hoor je iemand iets in dialect schreeuwen en weet je geen raad? Schreeuw ‘Alaaf!’ en het komt goed.

#2 Carnavalskraker
Een speciaal lied gemaakt voor carnaval. De drie voorwaarden van een carnavalskraker zijn:

  • Een basisschoolleerling moet de tekst kunnen onthouden
  • Een 3-jarige moet het mee kunnen schreeuwen
  • Je moet erop kunnen springen

Vaak gaat dit gepaard met een polonaise (zie #3).

#3Polonaise
Groep mensen die achter elkaar aan lopen als dansend op de muziek. Vaak gepaard met botsingen omdat de slinger in de knoop raakt. Belangrijk is dat in één hand de voorganger vastgehouden wordt en in de andere het bier.

#4 Dweilorkest
De naam van het orkest da muziek rond de stad speelt. Oorspronkelijk komt dit van feestgangers die van bar naar bar lopen.

#5 Hossen
Ander woord voor dansen. Vaak gepaard met een hoog-laag beweging waarbij de voeten de grond tijdelijk niet raken. Let op: bier kan gemorst worden. Zonde!

#6Prins Carnaval
De verkozen stadsbestuurder, de burgemeester van de stad tijdens carnaval. Op de eerste dag van carnaval ontvangt hij of zij de sleutel van de stad tijdens de sleuteloverdracht.

#7 Bier
Vloeibaar goud wat uit vele kranen stroomt. Gaat vaak gepaard met gezelligheid, hossen en een polonaise onder het geluid van een carnavalskraker.

Deze drank is bedoelt om oraal te nuttigen, andere functies zijn: schoenenpoets, douchewater cq. shampoo en bodembedekker.

 

 

Pil-s | Your hangover relief!